Politica de confidentialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

Acest document a fost intocmit pentru a va informa despre modul in care colectam, utilizam, transferam si protejam datele dvs. cu caracter personal atunci cand interactionati cu noi prin intermediul magazinului nostru www.icosmetice.ro

 

Cine suntem si cum ne puteti contacta

SC Arkad Data SRL (denumita in continuare "noi" sau "compania noastra") este persoana juridica de nationalitate romana care administreaza magazinul online www.icosmetice.ro, avand sediul social in Bucuresti, Str. Sibiu nr. 23, sector 6, inregistrata la Registrul Comertului cu numarul J40/2124/2003, cod unic de inregistrare 15208264, telefon 072271380, email office@icometice.ro.

 

Ce sunt datele cu caracter personal?

Potrivit Regulamentului General de Protectie a Datelor (GDPR), „date cu caracter personal” inseamna orice informatii privind o persoana fizica identificata sau identificabila („persoana vizata”). O persoana fizica identificabila este o persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un numar de identificare, date de localizare, un identificator online sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.

Datele personale vizeaza informatii privind persoanele fizice, nu persoane juridice. Distinctia e importanta pentru ca, spre exemplu, numarul de inregistrare de la Registrul Comertului, Codul fiscal sau alte elemente de identificare ale unor companii nu sunt date cu caracter personal. Mai mult, atunci cand o adresa de e-mail ori un numar de telefon vizeaza in mod clar o persoana juridica (ex. e-mailurile de tip office@ sau telefoanele de la un call-center public al unei companii), atunci nu vorbim despre date cu caracter personal.

 

Ce categorii de date cu caracter personal prelucram

Compania noastra colecteaza datele dvs personale direct de la dumneavoastra, astfel ca aveti controlul complet asupra informatiilor pe care ni le oferiti. Aceste date sunt colectate prin intermediul formularelor de creare cont, de comanda, de inregistrare la newsletterul nostru.

Aceste formulare includ numele si prenumele dvs, adresa de email, adresa de livrare si/sau facturare, numarul de telefon.

 

Scopurile si temeiurile prelucrarii datelor cu caracter personal

Folosim datele dvs cu caracter personal in urmatoarele scopuri:

1. Pentru prestarea serviciilor furnizate de compania noastra, anume:

a) crearea si administrarea contului in cadrul magazinului online www.icosmetice.ro

b) prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea si facturarea acestora;

c) solutionarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda sau la produsele achizitionate;

d) returnarea produselor conform prevederilor legale;

e) rambursarea contravalorii  produselor conform prevederilor legale;

f) asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de raspunsuri la intrebarile dvs cu privire la comenzile dvs sau la produsele din magazinul nostru.

Prelucrarea datelor dvs. pentru aceste scopuri este necesara pentru incheierea si executarea unui contract intre compania noastra si dvs. De asemenea, anumite prelucrari subsumate acestor scopuri sunt impuse de legislatia aplicabila, inclusiv legislatia fiscala si contabila.

 

2. Pentru marketing

Vrem sa va tinem la curent cu privire la cele mai bune oferte pentru produsele care va intereseaza. In acest sens, va putem trimite newslettere continand informatii generale si tematice sau informatii cu privire la oferte sau promotii.

 

3. Pentru apararea intereselor noastre legitime

Pot exista situatii in care vom folosi sau transmite informatii pentru a ne proteja drepturile si activitatea comerciala. Acestea pot include:

– masuri de protectie a site-ului web si a utilizatorilor magazinului www..nremediinaturale.ro fata de atacuri cibernetice:

– masuri de prevenire si detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informatii catre autoritatile publice competente;

– masuri de gestionare a diverselor altor riscuri.

Temeiul general al acestor tipuri de prelucrari este interesul nostru legitim de a ne apara activitatea comerciala, fiind inteles ca ne asiguram ca toate masurile pe care le luam garanteaza un echilibru intre interesele noastre si drepturile si libertatile dvs. fundamentale.

 

Cat timp pastram datele dvs. cu caracter personal

Ca regula generala, vom stoca datele dvs. cu caracter personal cat timp aveti un cont in magazinul nostru www.nremediinaturale.ro. Puteti sa ne solicitati oricand stergerea anumitor informatii sau inchiderea contului si vom da curs acestor solicitari, sub rezerva pastrarii anumitor informatii inclusiv ulterior inchiderii contului, in situatiile in care legislatia aplicabila sau interesele noastre legitime o impun.

 

Cui transmitem datele dvs. cu caracter personal

Dupa caz, putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ale dvs. urmatoarelor categorii de destinatari:

- furnizorilor de servicii de curierat;

- furnizorilor de servicii IT;

In cazul in care ne revine o obligatie legala sau daca este necesar pentru a ne apara un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autoritati publice.

Ne asiguram ca accesul la datele dvs. de catre tertii persoane juridice de drept privat se realizeaza in conformitate cu prevederile legale privind protectia datelor si confidentialitatea informatiilor, in baza unor contracte incheiate cu acestia.

 

Cum protejam securitatea datelor dvs. cu caracter personal

Ne angajam sa asiguram securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor masuri tehnice si organizatorice adecvate, conform standardelor industriei.

Transmisia datelor dvs. cu caracter personal se face folosind algoritmi de criptare de ultima generatie si le stocam pe servere securizate, asigurand in acelasi timp redundanta datelor.

In ciuda masurilor luate pentru a proteja datele dvs. cu caracter personal, va atragem atenţia ca transmiterea informaţiilor prin Internet, in general, sau prin intermediul altor reţele publice, nu este complet sigura, existand riscul ca datele sa fie vazute şi utilizate de catre terţe parţi neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilitati ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru.

 

Ce drepturi aveti

Regulamentul general privind protectia datelor va recunoaste o serie drepturi in legatura cu datele dvs. cu caracter personal. Pentru a va putea exercita drepturile, ne puteti contacta folosind detaliile de contact expuse mai sus. Va rugam sa retineti urmatoarele aspecte daca doriti sa va exercitati aceste drepturi:

Identitate. Luam in serios confidentialitatea tuturor inregistrarilor care contin date cu caracter personal. Din acest motiv, va rugam sa ne transmiteti cererile dvs. cu privire la astfel de inregistrari folosind adresa de e-mail aferenta contului facut in magazinul nostru. In caz contrar, ne rezervam dreptul de a va verifica identitatea prin solicitarea de informatii suplimentare care au ca scop confirmarea identitatii dvs.

Durata de raspuns. Vom incerca sa raspundem la solicitarea ta in termen de 30 de zile si putem prelungi acest termen din motive specifice, legate de complexitatea cererii tale. In toate cazurile, daca aceasta perioada este extinsa, te vom informa despre termenul de prelungire si despre motivele care au condus la aceasta.

Drepturile tertelor parti. Nu trebuie sa respectam o cerere in cazul in care ar afecta in mod negativ drepturile si libertatile altor persoane vizate.

 

Drepturile vizate si descrierea lor:

1. Dreptul la informare - art. 13 si 14 GDPR. Acesta le permite persoanelor vizate sa stie, chiar de la momentul la care se face colectarea, modul in care se vor utiliza acele date, catre cine vor fi ele dezvaluite ori transferate, ce drepturi au persoanele in cauza cu privire la datele prelucrate etc.

 

2. Dreptul de acces la date - art. 15 GDPR. Puteti sa ne cereti sa confirmam daca va prelucram datele cu caracter personal, sa va punem la dispozitie o copie a acestor date, sa va oferim alte informatii despre datele dvs. cu caracter personal, cum ar fi datele pe care le avem, la ce le folosim, cui i le divulgam  si cum le protejam, cat timp le pastram, ce drepturi aveti, cum puteti face o plangere, de unde am obtinut datele dvs., in masura in care informatiile nu v-au fost deja furnizate prin aceasta informare.

 

3. Dreptul la stergerea datelor - art. 17 GDPR. Ne puteti cere sa va stergem datele cu caracter personal, dar numai in cazul in care acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate sau v-ati retras consimtamantul (in cazul in care prelucrarea datelor se baza pe consimtamant), sau dati curs unui drept legal de a va opune, sau ne revine o obligatie legala in acest sens.

Nu avem obligatia de a ne conforma solicitarii dvs. de stergere a datelor dvs. cu caracter personal in cazul in care prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal este necesara pentru respectarea unei obligatii legale sau pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta.

Exista anumite alte circumstante in care nu suntem obligati sa respectam solicitarea dvs. de stergere a datelor, desi acestea doua sunt cele mai probabile circumstante in care v-am putea refuza aceasta solicitare

Sa aveti in vedere ca, inaintea exercitarii acestui drept, sa va descarcati din contul www.nremediinaturale.ro si sa va salvati toate documentele aferente comenzilor efectuate de la magazinul nostru, indiferent daca facturarea s-a efectuat catre dvs sau catre o alta persoana fizica sau juridica. In cazul in care nu efectuati acest demers inainte de a va exercita dreptul de stergere, veti pierde toate aceste documente iar compania noastra va fi in imposibilitate de a vi le pune la dispozitie, dupa caz, deoarece procesul de stergere a datelor, respectiv a contului, cu toate datele si documentele aferente acestuia, este un proces ireversibil.

 

4. Dreptul la rectificarea datelor - art. 16 GDPR. Ne puteti cere sa rectificam sau sa completam datele dvs cu caracter personal inexacte sau incomplete. Este posibil sa incercam sa verificam exactitatea datelor inainte de rectificarea acestora.

 

5. Dreptul la restrictionarea datelor - art. 18 GDPR. Ne puteti cere sa restrictionam prelucrarea datelor cu caracter personal, dar numai in cazul in care acuratetea lor este contestata (a se vedea sectiunea de rectificare), pentru a ne permite sa verificam acuratetea acestora, sau acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate, dar dvs aveti nevoie de ele pentru a constata, a exercita sau a apara un drept in instanta, sau v-ati exercitat dreptul de a va opune, iar verificarea daca drepturile noastre prevaleaza este in desfasurare.

Putem continua sa folosim datele dvs. cu caracter personal in urma unei solicitari de restrictionare, in cazul in care avem consimtamantul dvs., pentru a constata, exercita sau asigura apararea unui drept in instanta, sau pentru a proteja drepturile companiei noastre sau ale altei persoane fizice sau juridice.

6. Dreptul la portabilitatea datelor - art. 20 GDPR. Aveti dreptul de a primi datele cu caracter personal care va privesc si pe care le-ati furnizat operatorului (care le prelucreaza in temeiul unui contract ori in temeiul consimtamantului tau, prin mijloace automate) intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat si aveti dreptul de a transmite aceste date altui operator, fara obstacole din partea noastra.

 

7. Dreptul la opozitie - art. 21 GDPR. Va puteti opune in orice moment, din motive legate de situatia particulara in care va aflati, prelucrarii datelor dvs. cu caracter personal in temeiul interesului nostru legitim, in cazul in care considerati ca drepturile si libertatile dvs. fundamentale prevaleaza fata de acest interes.

De asemenea, va puteti opune oricand prelucrarii datelor dvs. in scop de marketing direct (inclusiv crearea de profiluri), fara a invoca vreun motiv, caz in care vom inceta in cel mai scurt timp posibil aceasta prelucrare.

 

8. Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizata sau o afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa. Puteti cere sa nu faceti obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, dar numai atunci cand decizia respectiva produce efecte juridice cu privire la dvs. sau va afecteaza in alt mod similar si intr-o masura semnificativa.

Acest drept nu se aplica in cazul in care decizia la care s-a ajuns in urma luarii automate a deciziilor ne este necesara pentru a incheia sau a derula un contract cu dvs., este autorizata prin lege si exista garantii adecvate pentru drepturile si libertatile dvs. sau se bazeaza pe consimtamantul dvs. explicit.

 

9. Dreptul de a depune o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod posta/l 010336, Bucuresti, Romania. +40.318.059.211 / +40.318.059.212, anspdcp@dataprotection.ro.